Skip to main content

Trådbockning

Trådbockning är grunden i vår produktion. I våra bockningsmaskiner bearbetas tråd i diameter 4-16 mm med 2D, 3D och CNC-teknik. Erfarenheten från det manuella hantverket till dagens högteknologiska fribockningsmaskiner har sporrat oss att uppnå de mest optimala produktionssätten utifrån kvalité och effektivitet.

I vår flexibla och effektiva maskinpark utför vi med snabba omställningar kostnadseffektiv och avancerad tredimensionell trådbockning både när det gäller prototyper och volymproduktion. 

Med ett brett utbud av verktyg kan vi erbjuda våra kunder stora möjligheter utan dyra verktygskostnader. När det gäller efterbearbetning av den bockade tråden utför vi exempelvis fasning, trumling, gänga, plattning/stukning och håltagning.

Vid helhetslösningar med flera ingående detaljer färdigställs produkten med effektiva svetsmetoder och ytbehandlingar. Till oss vänder du dig när du vill ha hjälp med innovativa och effektiva lösningar, trådbockning av mindre detaljer eller färdiga produkter.

Trådbockning med den senaste tekniken.
En trådbockad detalj.
Kvalité och hållbarhet

Hos oss är hållbarhet och kvalitet en viktig byggsten för vår framgång. Vi är certifierade för miljö och kvalité enligt ISO14000 och ISO9000. Vi arbetar löpande och systematiskt med egenkontroll och revisioner tillsammans med Qvalify. Arbetsmiljö och brandskydd utvärderas genom regelbundna skyddsronder.

Rostfri metalltråd för trådbockning
Trådbockning för legotillverkning och helhetslösningar

Våra trådbockningsmaskiner programmeras med den senaste tekniken och kan simuleras innan tillverkning. Alla program lagras i rätt revision på vår server och kan snabbt plockas upp för eventuella ändringar i utvecklingsfasen. 

Maskinerna materialförses med coil (metalltråd på rulle) i önskad dimension. Tråden passerar ett riktverk, bockas och kapas. Nästkommande detalj startar där den första slutade, vilket ger minimalt med materialspill.

Trådbockningsmaskinerna har en integrerad fasningsenhet som helautomatiskt kan svarva en fasning i början och slutet på den bockade produkten.