Legotillverkning och helhetslösningar

Trådbockning

Nästan alla produkter vi producerar består av bockad metalltråd – och så har det varit sedan starten. Erfarenheten från det manuella hantverket till dagens högteknologiska fribockningsmaskiner har sporrat oss att uppnå de mest optimala produktionssätten utifrån kvalité och effektivitet.

I vår flexibla och effektiva maskinpark utför vi med snabba omställningar kostnadseffektiv och avancerad tredimensionell trådbockning både när det gäller prototyper och volymproduktion. 

Med ett brett utbud av verktyg kan vi erbjuda våra kunder fantastiska möjligheter utan dyra verktygskostnader. När det gäller efterbearbetning av den bockade tråden utför vi exempelvis:

  • Fasning
  • Trumling
  • Gänga
  • plattning/stukning och håltagning.

Kvalité och hållbarhet

Vi är certifierade för miljö och kvalité enligt ISO14000 och ISO9000. Vi arbetar systematiskt med egenkontroll och interna revisioner då ISO-systemen är våra faktiska kvalitets- och miljöledningssystem. Arbetsmiljö och brandskydd utvärderas löpande genom regelbundna skyddsronder.

Från tråd till verklighet

Våra maskiner programmeras med senaste tekniken och kan simuleras innan tillverkning. Samtliga program lagras i rätt revision på vår server och kan snabbt plockas upp för eventuella ändringar i utvecklingsfasen.

Maskinerna materialförses med coil (tråd på rulle) i önskad dimension. Tråden passerar ett riktverk, bockas och kapas. Nästkommande detalj startar där den första slutade, vilket eliminerar materialspill.

Trådbockningsmaskinerna har en integrerad fasningsenhet som helautomatiskt kan svarva en fasning i början och slutet på den bockade produkten.


© 2022 MT Svets | Integritetspolicy