Skip to main content

Skräddarsydd vinförvaring

Vin är en av få varor som kan förbättra smak och värde med åldern, men det kan också snabbt försämras om det förvaras i otillräckliga förhållanden. Under varumärket Örnvin tillverkar MT-Svets skräddarsydd vinförvaring. Våra vinställ är tillverkade för att optimera lagringsytan i vinkällare och återfinns i flera av landets mest välrenommerade restauranger. Vinställen är tillverkade av svenskt stål i en stabil, men flexibel konstruktion. Vinställen tillverkas i vår småländska fabrik efter beställning och kan skräddarsys efter ditt projekt.

Flexibla vinhyllor för varumärket Örnvin
Johan Örnvinsson och Ulf Nilsson
Vinkällare i Stockholm 

Bakom en anonym fasad på en bakgata på Södermalm i Stockholm döljer sig den senaste satsningen – närmare 300 kvadratmeter har nyligen färdigställts som vinkällare för exklusiva viner.

Projektet har innefattat allt från ritning, konstruktion till produktion och montering av en komplett specialinredning för att optimera lagringsytan. Vi är specialister på produktutveckling, trådbockning och svetsning och är vana att leverera hållbara helhetslösningar oavsett om det handlar om maskininredningar, möbler eller vinställ, berättar MT-Svets VD Johan Örnvinsson.

Hockeylegenden och det tidigare NHL-proffset Ulf ”Lill-Pröjsarn” Nilsson är uppdragsgivare. Sedan 2005 driver han exklusiva vinkällare på Östermalm och Södermalm i Stockholm.

– Det var när jag bodde i New York som jag fick ett intresse för olika typer av viner och Champagne. När jag flyttade hem till Sverige träffade jag en gammal klasskompis från gymnasiet och över en lunch började vi spontant att spåna olika affärsidéer. I bakhuvudet hörde vi orden från vår lärare i företagsekonomi; på de bästa idéerna tjänar ni pengar när ni sover, berättar Ulf Nilsson. 

Så föddes idén om vinkällare för privatpersoner med tillgänglighet dygnet runt. Men det tog flera år innan han hittade lämpliga lokaler att inreda till vinkällare i Stockholms innerstad.

– Nu har jag två vinkällare och intresset är stort – nu utökar jag för att få plats med fler kunder. För mig är det viktigt att samarbeta med proffsiga underleverantörer, allt från larmsystem, vinkylare till vinhyllor i mina vinkällare. Därför har jag valt att anlita MT-Svets i Grimslöv för mina projekt, berättar Ulf Nilsson. 

– Det är inspirerande att gå från idé till verklighet tillsammans med en kund. Ulf hörde av sig för många år sedan när han behövde han hjälp att tillverka flexibla och stabila vinställ. Sedan dess har MT-Svets etablerat varumärket Örnvin och det har blivit flera skräddarsydda lösningar för vinkällare och restauranger berättar Johan Örnvinsson.